Kerstmis

Krabpalen zijn er in veel verschillende soorten 

krabpalen

De echte kattenliefhebber wist dit natuurlijk al lang, maar krabpalen zijn er echt niet meer enkel in de lelijke, standaard vormen. Er komen steeds meer leuke merken bij die echt hele toffe en originele exemplaren maken, die niet alleen leuk zijn voor je kat, maar ook nog eens mooi om te zien. Krabpalen met een mooie kleur bekleding bijvoorbeeld, of in een aparte vorm. De basis en het idee achter zo’n krabpaal is natuurlijk heel logisch, namelijk dat je kat zijn nageltjes aan deze paal scherpt in plaats van aan jouw mooie bank (of erger: De gordijnen!). Ook een design krabpaal heeft dus een paal met touw eromheen, waar je kat zich aan kan uitleven. Maar voor de rest zie je steeds meer andere toepassingen en accessoires op een krabpaal.

Online kun je hele originele krabpalen kopen

In de meeste standaard dierenwinkels verkopen ze alleen hele saaie en standaard krabpalen. Vreselijk zonde als je een mooi interieur hebt, want zo’n krabpaal en zelfs een kattenbak kan er ook juist super mooi uitzien. Als je op zoek bent naar een mooi vormgegeven design exemplaar dan kun je die dus het beste online zoeken. Daar vindt je een veel groter aanbod krabpalen, en dat in diverse vormen, maten en kleuren. Kende je ook de zogeheten krabplank al? Deze berust op hetzelfde principe als de krabpaal, maar is dan plat, zodat je hem aan de muur kunt bevestigen. Hij neemt veel minder ruimte in beslag dan een normale krabpaal, maar het effect ervan is precies hetzelfde.

Een kartonnen krabplank kopen

Los van zo’n krabplank met touw voor aan de muur zijn er tegenwoordig ook veel kartonnen exemplaren die je gewoon op de grond legt. Op de een of andere manier vinden katten het luchtige doch stevige oppervlak van karton ontzettend fijn om op te liggen of op te spelen en krabben. En aangezien het niet duur is koop je zo’n kartonnen krabplank altijd relatief voordelig ten opzichte van een traditioneel exemplaar. Welke heeft jouw kat het liefst?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *