Kerstmis

Export Control Compliance advies

Export Control Compliance

Run jij een business waar je producten wil gaan exporteren? Dat is het van belang dat je goed gaat kijken naar de risico’s die dit met zich meebrengt. Er is namelijk een zekere wet- en regelgeving die je aan zal moeten houden. Voor meer informatie hierover, kan je terecht bij Export Control Compliance advies. Dit is een specialist die jou door deze regels heen sleept, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Waarom Export Controle Compliance?

De reden dat het belangrijk is om ingelicht te zijn over de bijkomende belangen van exporteren, is omdat het in het ergste geval jouw bedrijf de das om kan doen. Je kan terecht komen in een Dual Use situatie. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld onbedoeld producten verkoopt aan illegale of criminele organisaties. Met als gevolg dat het jouw bedrijf duur kan komen te staan. Al dan niet in boetes of het failliet verklaren van het bedrijf. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Export Controle Compliance kennis is daarom van groot belang. Laat je adviseren door een van de specialisten en ken de regels. Zo voorkom je dat producten tegen worden gehouden en dat alles legaal en goed verloopt.

Verschillende landen en verschillende regels

Naast het feit dat producten geweigerd kunnen worden of jouw hele bedrijf een risico kan lopen, heb je ook te maken met verschillende regel- en wetgeving van andere landen. Het is begrijpelijk dat je dit lang niet allemaal weet en ervan uitgaat dat veel makkelijk verstuurd kan worden. Echter wil je niet in de situatie komen dat je iets naar een land exporteert waar het eigenlijk verboden is. Je hierover inlezen of in ieder geval laten informeren is daarom van groot belang. Als jij jouw bedrijf een groot succes wil maken, moet je daar ook wat voor doen. Denk serieus na over de stappen die je zet en voor vragen kan je altijd bellen of mailen met een specialist. Verder is er op internet al veel te vinden, wanneer je liever geld bespaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *