Kerstmis

Bont kopen in Leiden

Bont Leiden

Als je de meubels thuis een nieuwe look wilt geven of als je meubels aan het opknappen bent dan kun je veel materialen gebruiken. Wat je ook naakt, bont kan een leuke toevoeging zijn aan jouw meubelstuk. Zo kun je bont gebruiken voor de zitting, op de armsteun of om de rugsteun te bekleden. Je kunt bont ook gebruiken om een leuk kleedje te maken om over een meubelstuk te leggen als decoratie. Bont van 100% polyester is hier zeker geschikt voor.

Bont als meubelstof

Bont is verkrijgbaar als 100% polyester stof. Dit soort bont kan veel hebben en is makkelijk te verwerken. Bont van polyester is makkelijker te naaien dan gewoon bont wat veel stugger is. Polyester bont is daarnaast in heel veel kleuren en soorten verkrijgbaar. Naast imitatiebont zijn ook felle en neutrale kleuren verkrijgbaar. Je hebt dus genoeg keuze om je meubel mooi aan te kleden. 

Je kunt het bont dus in alle kleuren krijgen, maar ook met verschillende haarlengtes en met eventuele printen. Het voordeel van 100% polyester is, is dat ook de onderlaag van polyester is gemaakt. Daardoor kun je makkelijker met naald en draad doorheen komen. Als je de stof om wilt naaien dan zal dit ook prima gaan. Je hebt hier geen speciale naaimachine voor nodig. Als je gaat stikken, wrijf de haren dan wat opzij. Na het stikken kun je met een grove naald de haren voorzichtig onder het stiksel vandaan halen. De stiknaad is dan bijna niet meer zichtbaar. 

Polyester bont gebruiken 

Bont kun je ook als aankleding gebruiken. Je kunt het namelijk makkelijk over andere stoffen heen leggen. Bijvoorbeeld over een rugleuning om het een met een hippe look te geven. Naast het vastnaaien van de stof kun je ook een tagger gebruiken. Zo hoef je geen ervaring te hebben in het maken van meubels als je toch zelf je meubel een nieuwe look wilt geven. De kleur die je kiest is helemaal afhankelijk van de rest van je meubels en kun je dus helemaal naar je smaak uitzoeken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *