Kerstmis

Verloskundige in Rotterdam West

Verloskundige Rotterdam West

Ben jij op zoek naar een verloskundige in of rond Rotterdam West? Natuurlijk is de beste zorg altijd erg belangrijk, maar al helemaal als het gaat om de geboorte van jouw kindje. Je wilt graag professionele en persoonlijke ondersteuning gedurende de zwangerschap en bij de geboorte. Bij een zwangerschap en de geboorte van jouw kindje wil je natuurlijk dat alles goed verloopt en kan vertrouwen op de beste ondersteuning. Zo weet je zeker dat je kan ontspannen en deze periode kan beleven als een fijne en bijzondere periode. In Rotterdam West zijn er meerdere soorten verloskundige zorg. Je bent zelf vrij om te bepalen naar welke verloskundige jij wilt.

 

Soorten verloskundige zorg

Als je zwanger bent dan ben je vrij om zelf een verloskundige uit te kiezen. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een professionele verloskundige in de buurt van waar jij woont. In Rotterdam zijn er veel verloskundigenpraktijken, wat de keuze nog wel eens lastig kan maken. Er zijn twee soorten verloskundige zorg. Een eerstelijns verloskundige (ook wel verloskundige in de wijk genoemd), begeleidt jou voor, tijdens en na de zwangerschap als de bevalling normaal verloopt. Tijdens de gehele periode word je ondersteunt en geadviseerd over belangrijke zaken.  Een eerstelijns verloskundige heeft een eigen verloskundigenpraktijk. Naast de eerstelijns verloskundigen zijn er ook verloskundigen in het ziekenhuis. Wij worden ook wel klinische of tweedelijns verloskundigen genoemd. Zij begeleiden zwangere vrouwen met een verhoogd risico. Als je zwanger bent ga je eigenlijk altijd eerst naar een verloskundige in de wijk, tenzij uit eerdere zwangerschap is gebleken dat de volgende zwangerschap in het ziekenhuis moet verlopen.

 

Welke verloskundige kies jij?

Omdat je vrij bent in de keuze voor een verloskundige, kan je goed op internet rond zoeken naar een praktijk die bij jou past en bij welke praktijk jij je het meest prettig voelt. Je kunt rondvragen aan de ervaringen van andere vrouwen of ervaringen lezen op het internet. Denk jij een geschikte verloskundige in Rotterdam gevonden te hebben? Ga eens langs om een betere indruk te krijgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *