Kerstmis

De veiligheid van je kind waarborgen: hoe doe je dat? 

SOS armband kind

Kleine kinderen wil je het liefst altijd bij je houden. Heel veel ouders hebben er moeite mee als hun zoon of dochter steeds meer op eigen benen staat. Dat is ook niet voor niets. De wereld zit namelijk vol met gevaren en daar wil je je kind zo goed mogelijk tegen beschermen. Hoe doe je dat precies, zonder dat je je kind opgesloten in zijn of haar kamer laat zitten? Hier vind je een vijftal tips.

Tip 1: SOS-armband

Een SOS armband kind komt goed van pas op drukke plaatsen. Loopt je kind snel weg op het strand of in een pretpark? Op de SOS armband staan de naam en jouw telefoonnummer. Als iemand anders jouw kleintje vindt dan nemen ze via het nummer contact op met jou. 

Alternatieven 

Een armband is handig, maar er zijn ook nog alternatieven. Jongens vinden het vaak stoer om een ketting te dragen zoals de soldaten in het leger. Het is hetzelfde idee maar een tikkeltje anders. 

Tip 2: Friend Finder 

Heeft jouw kind al een mobiele telefoon? Dan kun je de Friend Finder app instellen. Door middel van GPS tracking kun jij precies zien waar hij of zij zich bevindt. Het is niet altijd even leuk. Leg daarom goed uit dat het echt nodig is. 

Tip 3: Noodnummer onder de knop 

Belangrijke nummers kun je makkelijk instellen als favoriet. Die zijn bijvoorbeeld van jou of je partner. Zo ben je erbij in nood door middel van 1 druk op de knop. 

Tip 4: Kindvriendelijk internetten

Het gevaar ligt niet alleen buitenshuis op de loer. Ook op internet zijn er heel veel gevaren. Stel daarom een beveiliging in, zodat je kind niet per ongeluk op sites voor volwassenen terecht komen. Dit zijn bijvoorbeeld pornosites of sites voor te gokken. 

Tip 5: Alles bespreekbaar maken 

Verder is het belangrijk om alles bespreekbaar te maken. Zeker in de puberteit hebben kinderen veel vragen en willen ze zich liever verzetten. Kom daarom altijd met een goede uitleg. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *