Kerstmis

UX Designer Amsterdam beschikbaar!

Ben jij al geruime tijd geïnteresseerd in een UX designer Amsterdam omdat je in Amsterdam woont? of wil je er meer over weten? of wil je er zelfs een inhuren omdat je je product wilt verbeteren? Dan zit je hier op de juiste plek voor meer informatie! Een user experience designer is iemand die zich voornamelijk bezighoud met het designen van een makkelijke en gebruiksvriendelijke ervaring op het gebied van websites, software programma’s, games en apps die op je telefoon of ipad staan. Je kan een UX designer vergelijken met een UI designer Amsterdam en een IA designer Amsterdam, die doen natuurlijk wel iets andere dingen dan een UX Designer Amsterdam. Een UX designer heeft zijn blik voornamelijk gericht op de ervaring van de eindgebruikers terwijl de andere twee zich voornamelijk op specifieke onderdelen ervan focussen.

Wat is UX design

UX design betekent User Experience design, het is een specificatie die de eindgebruikers zijn ervaring behandeld. Door tests, analyses, onderzoeken en statistieken wordt bekeken hoe de gebruikers bepaalde apps, websites, software programma’s en games ervaart. hier wordt gekeken naar: betekenis, plezier, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaar, bruikbaar en of die functioneert zoals die zou moeten.

Wat doet een UX designer?

Een UX designer in Amsterdam analyseert de gebruikservaringen van de mensen die het getest hebben, en stelt de tests op die nog moeten komen voor bepaalde apps, games  websites etc. Ook verbeteringsplannen worden gemaakt door de designer die gericht zijn op de customer. Hij draagt veel bij aan conversie optimalisatie en is daar actief in. Adviseren van developers en visual designers op het gebied van de user experience. Het uitwerken van prototypes en wiel frames is ook iets wat een designer van user experience doet. Er bestaat ook een A/B test, dat is een test waarbij twee varianten worden getest. Uit de test komen resultaten en zie je welke van de twee het best functioneert. Je kan ook meerdere varianten uitproberen dat noem je een A/B/N test. deze test wordt ook uitgevoerd door een UX designer Amsterdam.

Waar werken ze? 

Ze zijn vaak werkzaam bij mediabureaus, webshops, technologische bedrijven en ICT bedrijven. Ook kunnen ze bij het user experience team van een groot bedrijf werkzaam zijn. Mocht je dit artikel gelezen hebben en erin geïnteresseerd zijn geworden, aarzel dan niet en neem gerust een kijkje op de website over Ux designers in Amsterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *