Kerstmis

Het naverwarmen van lucht

Naverwarmer

Een naverwarmer is ontworpen om ventilatielucht te verwarmen met behulp van water of een andere stof, zoals glycol, stoom of een thermische olie. Naverwarmers kunnen worden ingebouwd in een kanalenstelsel en komen in verschillende uitvoeringen. Er zijn ook naverwarmers die geplaatst kunnen worden in een luchtbehandelingskast. Een naverwarmer wordt meestal gebruikt om de lucht op een gewenste temperatuur in een ruimte te blazen. Een frisse lucht en gewenste temperatuur kan het concentratieniveau verhogen, wat zorgt voor een hogere productiviteit. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat de lucht gefilterd is om vervuiling te voorkomen. Ben jij op zoek naar een naverwarmer voor in jouw kantoor of andere ruimte? Lees dan verder!

Verschillende soorten naverwarmers

Naast naverwarmers dat lucht verwarmen met behulp van water of een andere stof, zijn er ook elektrische naverwarmers. Van water naverwarmers zijn er meerdere verschillende soorten uitvoeringen. Zo is er een rechthoekige kanaalaansluiting, ronde kanaalaansluiting en een inbouw LBK. Een rechthoekige kanaalaansluiting wordt voorzien van een montageraam en flens zodat het verbonden kan worden met het luchtkanaal. De ronde kanaalaansluitingen bevatten altijd standaard rubberen ringen die op de aansluitingen zijn bevestigd voor een goede afdichting van de verbinding met het kanaal. Daarnaast is er nog een inbouw luchtbehandelingskast (LBK). Hierbij kan de afmetingen aan de breedte en de hoogte in millimeters worden aangepast.

Voordelen van een naverwarmer

Er zitten vele voordelen aan het aanschaffen van een naverwarmer. Zoals al eerder benoemd zorgt een frisse en goede temperatuur voor een hogere productiviteit door een verhoogd concentratieniveau. Omdat de lucht gefilterd wordt en vervuiling daardoor wordt verminderd, kan dit ook nog eens het ziekteverzuim verlagen. Let wel op dat het filter regelmatig vervangen moet worden, zodat de lucht niet alsnog vervuild wordt. Ben jij geïnteresseerd in het aanschaffen van een naverwarer of heb je vragen? Er zijn genoeg winkels dat naverwarmers aanbieden zowel online als in fysieke winkels. Kijk eens rond online, vergelijk prijzen en laat je adviseren door de specialisten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *