Kerstmis

Opvoeding Utrecht

opvoeding utrecht

 

Je kind op een goede manier opvoeden kan soms best wel een uitdaging zijn. Je kind kan veel van je vragen en als ouder wil je je kind zoveel mogelijk geven. Toch is dat lang niet altijd goed. Zo is het heel belangrijk dat je kind ook leert dat hij of zij dingen niet mag en goed weet wat zijn of haar grenzen zijn. Kan jij wel wat hulp bij je opvoeding in Utrecht gebruiken? Lees in dit blog meer tips.

 

Creëer een veilige plek

 

Het is belangrijk voor je kind dat hij of zij zich veilig en geliefd voelt thuis. Zo zal je kind zich meer openstellen naar jou toe en kan je je kind zo beter helpen waar dat nodig is. Probeer niet te veel vragen te stellen, maar geef je kind het gevoel dat hij of zij met wat dan ook naar jou toe kan komen. Onderdruk als ouder ook niet je emoties en laat je kind zo zien dat alle emoties en gevoelens er mogen zijn.

 

Doe leuke dingen samen

 

Doe samen leuke dingen in jullie vrije tijd. Vooral als je kind niet zo veel speelt met leeftijd genoten is het een goed idee om samen genoeg leuke dingen te ondernemen. Zo bouw je een goede band op en heb je beide een leuke tijd. Ga samen opzoek naar dingen die jullie beide leuk vinden om te doen.

 

Stel grenzen

 

Misschien wel het belangrijkste bij de opvoeding is het stellen van duidelijke grenzen. Het is belangrijk hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Je kind zal hoogstwaarschijnlijk altijd opzoek gaan naar grenzen en daarom is het zo belangrijk dat deze duidelijk zijn. Als je eenmaal iets hebt gezegd, pas dit later dan niet ineens aan. Zo weet je kind altijd waar hij of zij aan toe is en zal je kind ook meer respect krijgen voor de grenzen die je stelt omdat ze altijd duidelijk zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *