Kerstmis

De Wet WWFT binnen uw organisatie

Wet WWFT

Begin dit jaar heeft er een aanpassing plaatsgevonden van de Wet WWFT. Dit heeft ervoor gezorgd dat er van u als ondernemer wordt verwacht dat u zich actiever bezighoudt met de identiteit van uw klanten. De meeste ondernemers zijn wel gewend om zich te verdiepen in hun doelgroep; zij willen immers hun product of diens verkopen. Maar wie de klant nu écht is, dat hoeven de meeste mensen niet te weten. En logisch, want mensen hebben recht op hun privacy. Maar waarom is het toch belangrijk om je verder te verdiepen in de identiteit van je klanten?

Tegengaan van witwassen

De nieuwe Wet WWFT is er om criminele praktijken tegen te gaan. Het voorkomen van witwassen is daarbij een belangrijk doel. Om mensen die geld witwassen op het spoor te komen, is het belangrijk dat ondernemers zich afvragen hoe hun klanten aan hun geld komen. Daarvoor hoeft u geen diepgaande gesprekken te voeren over studiekeuze en carrièrepad. Maar het is wel belangrijk om te kunnen signaleren wanneer het aannemelijk is dat iemand niet op een rechtmatige manier beschikking heeft gekregen over de geldsom waarmee hij uw horloges komt kopen.

Software die het u makkelijk maakt om de wet te volgen

Als ondernemer bent u natuurlijk liever niet teveel tijd kwijt aan het naleven van deze wet, hoe graag u ook wil helpen bij het opsporen van criminelen. Gelukkig is er software die u hierbij kan helpen. Hiermee worden de noodzakelijke controles automatisch uitgevoerd, zodat u ervan verzekerd bent dat u zich aan de wet houdt zonder daar al te lang mee bezig te zijn. Daardoor kunt u het merendeel van uw kostbare tijd blijven besteden aan uw zaak.

Dubbele controle

Hoewel de meeste software voldoet aan de eisen om potentiële criminelen uit uw klantenbestand te filteren, bent u met sommige software zelfs verzekerd van een dubbele identiteitscontrole. Dit type software is nieuw en kent een 10-stappensysteem dat makkelijk te gebruiken is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *