Kerstmis

Dit is allemaal weer mogelijk na een tijdje quarantaine

Restaurant Hilversum

De intelligente lockdown is voor velen niet in de koude kleren gaan zitten. De meeste mensen vonden het lastig om thuis te zitten en niet de dingen te mogen doen die eerst zo vanzelfsprekend leken. Meer contact hebben met mensen is weer mogelijk. Let op: er zijn overal aangepaste voorzieningen. 

#1 Uit eten gaan

Bij een restaurant in Hilversum weten ze er alles van: aangepaste maatregelen zijn belangrijk om de gasten te mogen ontvangen. De tafeltjes staan verder uit elkaar. Bedienen gaat via een extra tafeltje of een karretje. Dit gebeurt om de anderhalve meter regel intact te houden. Voor veel restaurants geldt ook dat je moet reserveren van tevoren. 

#2 Naar de kapper of de nagelstudio

Tijdens de intelligente lockdown liep bijna iedereen met een veel te lange baard, uitgroei bij de scheiding en eigenhandig gelakte nagels. Schoonheidssalons van alle categorieën waren helaas dicht. Nu mogen we onszelf weer laten verzorgen. De aangepaste maatregelen van veel contact beroepen is het dragen van rubberen handschoenen en mondkapjes.

#3 De sportschool 

Heel veel mensen stonden te popelen van ongeduld om eindelijk weer naar de sportschool te kunnen. Dat kan gelukkig weer sinds 1 juli. Dat is echt heel fijn! In de gyms staan er extra flacons met handgel en antibacteriële reiniging voor de toestellen. Tussen de apparaten vind je ook vooral doorzichtige platen van plexiglas. Zo kom je niet teveel in aanraking met vreemde mensen die wel eens het virus kunnen dragen. 

De maatregelen 

Verdere maatregelen zijn de platen van plexiglas bij de kassa’s. Veel ondernemers vragen ook om met de contactloze pin te betalen. Neem verder altijd een mondkapje mee als je niet zeker weet of je hem ergens wel of niet op moet. 

Grote evenementen 

Die zijn nog even verboden. Hopelijk mag dat in 2021 weer. Heb je toch echt zin in een feestje? Kijk dan hoe je die Corona-proof kan bijwonen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *