Kerstmis

Wat eet een peuter?

wat eet een peuter

Bij het opvoeden van kinderen komt een hoop kijken. Je wil je kroost natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid en als leuke mensen de wereld in sturen. Dat gaat over sociale vaardigheden, en over hoe een jong kind zich gedraagt, maar ook hoe een kind leert eten. Maar wat eet een peuter? Dat kan nog best lastig zijn. Al een tijdje geen borstvoeding meer, en vaak geen prakjes en fruitpapjes meer. Of moet je daar juist wel voor kiezen? Kleine versies van gewone maaltijden, of speciaal op jonge kinderen afgestemde bordjes eten?

Gezond en gevarieerd

Waar je in ieder geval voor wil zorgen is dat het eten wat je je nageslacht voorzet een beetje gezond en voldoende gevarieerd is. Ook dat kan lastig zijn, want wat een een peuter het liefst? Vaak zoete dingen, of maar één soort groente, of alleen droge pasta. Het is slim om er een spelletje of een uitdaging van te maken voor je kind. Elke dag een nieuwe smaak, een nieuwe kleur of een nieuwe vorm. Ook zijn er allerlei producten op de markt die specifiek op peuters gericht zijn. Maar let op, want niet al die producten zijn even gezond. Je wil natuurlijk niet dat je kind teveel suiker of teveel kunstmatige voedingsmiddelen binnenkrijgt.

Niet te ingewikkeld

Maak het daarom niet te moeilijk voor je kind, en daarmee ook niet voor jezelf. Bereid een deel van het eten voor, of koop geschikte producten die smaakvol en gezond zijn. Na een tijdje uitproberen heb je waarschijnlijk snel zelf het antwoord op de vraag: Wat eet een peuter? Ook zul je merken dat je kind een eigen smaak ontwikkelt. Dat gaat langzaam, maar het is leuk om te merken dat je kind, net als jij, ook heel erg van mango, mosterd of pompoen houdt. Wanneer je zoiets merkt kun je met die smaken ook weer een beetje gaan variëren. Je kind zal er je later dankbaar voor zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *