Kerstmis

Sportfysiotherapie Nootdorp

Sportfysiotherapie Nootdorp

Voor verschillende klachten kun je naar een algemene fysiotherapeut gaan, maar ook naar een sportfysiotherapeut. Als klachten ontstaan zijn door sport of je hinderen in sport, dan kun je het beste naar een sportfysiotherapeut. Een sportfysiotherapeut is namelijk gespecialiseerd in het verhelpen van blessures ontstaan tijdens sport of om je sneller te laten terugkeren naar je sport. Daarnaast kan een sportfysiotherapeut ook een revalidatietraject starten wanneer je een operatie in gaat of nadat je een operatie gehad hebt.

Wat doet een sportfysiotherapeut

Een sportfysiotherapeut kan dus blessures behandelen die ontstaan zijn door sport en alle blessures die je verhinderen om goed je sport te kunnen doen. Je kunt ook naar sportfysiotherapeut gaan als je geopereerd bent en moet herstellen. Een sportfysiotherapeut zorg dat je hersteld en specifiek naar je sport toe revalideert. Je zult niet alleen herstellen van je blessure, maar er wordt ook gericht gekeken of je sterk genoeg bent om veilig je sport te kunnen beoefenen. Zo keer je veilig terug naar je sport en worden eventuele nieuwe blessures voorkomen.

Preventief zou je ook naar sportfysiotherapeut kunnen gaan. Als je bijvoorbeeld vaker door je enkel gaat. Dan kan het gebeuren dat je wel hersteld, maar dat je wilt voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Je wil natuurlijk niet tijdens een training of wedstrijd uitvallen door een blessure. Je kunt dan een speciaal trainingsschema krijgen om je enkel te versterken. Dit voorbeeld geldt natuurlijk voor heel veel verschillende blessures.

Naar een sportfysiotherapeut

Sportfysiotherapie valt net als algemene fysiotherapie onder je aanvullend pakket van je zorgverzekering. Je krijgt dit dus vergoed als je dit in je pakket hebt opgenomen. Je kunt meteen naar de sportfysiotherapeut gaan en heb geen brief nodig van de huisarts. Dit is extra fijn als je bijvoorbeeld in het weekend tijdens een wedstrijd een blessure hebt opgelopen. Dan kun je de maandag erop meteen contact opnemen met een fysiotherapiepraktijk en langsgaan. Er hoeft dus geen huisartsenbezoek tussen te zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *