Kerstmis

Special effects make-up voor Cosplay en theater

Special effects make-up

Je hebt vast wel eens een film gezien waarin een acteur of actrice een fascinerende look heeft voor zijn of haar rol. Niet alleen de kleding, maar ook het lichaam en het gezicht zien er net echt uit. Denk eens aan zombie films, The Walking Dead bijvoorbeeld. Acteurs krijgen een make-over en lijken net echte zombies. Niet alleen in zombie films wordt dit gebruikt, maak ook in verdere cosplay en theater. De make-over producten die deze mensen dan krijgen, worden special effects make-up genoemd.

 

Verwondingen lijken net echt

Met special effects make-up kun je illusies maken zoals verwondingen. Door gebruik van verschillende attributen en materialen, kun je verwondingen namaken zoals blauwe plekken, kneuzingen, littekens en open wonden. Op deze manier maak je jouw optreden nog realistischer. Door gebruik van de juiste tanden en huidskleur, kan je publiek meteen zien welke rol jouw karakter heeft. Voor jou is het dan nog makkelijker om je als dat karakter in te leven, omdat je op dit karakter lijkt.

 

Make-up die past bij je rol

Er bestaan vele soorten special effects make-up die je kan gebruiken bij cosplay en theater. Je kan je op deze manier helemaal aanpassen op de rol die je speelt. Je kan bijvoorbeeld je haarkleur veranderen. Dit doe je niet met goedkope haarspray van de Action, maar met goede kwaliteit make-up, die er voor zorgt dat je ook echt een ander mens of creatie lijkt. Je kan denken aan tanden, metaalpoeders, een cover-up voor tattoos, 3D gel en verschillende tanden. Special effects make-up zijn heel breed, zodat jij je altijd kan aanpassen aan het karakter dat jij gaat spelen.

 

Workshops in make-up

Als je niet veel ervaring hebt met het aanbrengen van special effects make-up of normale make-up, kan je er voor kiezen om een starterskit te kopen, zo heb je alles wat je nodig hebt. Je kan ook een workshop gaan volgen. In en buiten Nederland zijn genoeg specialisten op het gebied van make-up en special effects voor cosplay en theaters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *