Kerstmis

Airco Maassluis

Airco

Hitte heeft een verlammend effect op ons, waardoor we moeten afkoelen. Tropische nachten kunnen het je lastig maken om de volgende dag goed uitgerust te beginnen. Ook op de bedrijfsvloer wil je dat je werknemers gewoon rustig kunnen doorgaan met werken. Of je nu thuiskomt na een dag werken of wanneer je thuis aan het genieten bent van je vrije dag, als het buiten warm is, wil je dat het binnen aangenaam koel is. Zwembaden zijn een luxe die niet iedereen zich kan veroorloven en ventilatoren, of ze nu aan het plafond zijn gemonteerd of op een statief, koelen ruimtes niet zo effectief af als het buiten snikheet is. Airco systemen zijn in dat geval een goede keuze om verschillende afzonderlijke ruimtes te verkoelen.

 

Verschillende keuzes in systemen

Wanneer je ervoor kiest om een airco systeem te laten instaleren, zijn er veel mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van een aantal bepalende factoren, zoals de hoeveelheid ruimtes die gekoeld moeten worden, de grootte van die ruimtes, de isolatiewaarde van het gebouw, of de ruimte in direct zonlicht staat, het aantal ramen en de grootte ervan en natuurlijk het beschikbate budget. Wil je bijvoorbeeld één ruimte verkoelen? Dan kun je het beste kiezen voor een single split systeem. Deze bestaan uit een buiten- en binnenonderdeel, dat lucht aantrekt, afkoelt en binnen laat circuleren. Als je meerdere ruimtes wilt verkoelen, zoals in bijvoorbeeld winkels en bedrijven, heb je meer aan een multi split systeem, waarbij meerdere binnenunits aangesloten zijn op één buitenunit. Dan zijn er nog verschillende merken om te overwegen, zoals Mitsubishi Heavy, LG en Panasonic. Deze drie behoren overigens tot de topmerken binnen airco systemen.

 

Het systeem dat bij jouw wensen en behoeften past

Elke woning is anders en vergt daarom een aangepaste aanpak. De binnen- en buitenonderdelen moeten met elkaar worden verbonden via leidingen, wanneer de situatie dit niet toelaat, is het misschien noodzakelijk om een plafondmodel te instaleren. Het is standaardprocedure voor airco bedrijven om persoonlijk een kijkje te nemen en op die manier naar tevredenheid maatwerk te leveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *